OPNIEUW OPBOUWEN


We leveren de essentiële middelen die mensen nodig hebben om een begin te maken met de wederopbouw van hun huis, hun leven en hun gemeenschap nadat een (natuur)ramp verwoestend heeft toegeslagen.

Elke ramp is anders en dat geldt ook voor een gemeenschap. We geloven niet dat iedereen met een standaardpakket het beste kan worden geholpen, daarom maken we weloverwogen keuzes om de juiste hulp te geven die de mensen hoop geeft en de mogelijkheid om zelf hun leven ten goede te veranderen.

De hulp wordt geleverd in ShelterBoxen en ShelterKits. Onze stevige groene ShelterBoxen bevatten een speciaal ontworpen gezinstent om de elementen te kunnen weerstaan en de mensen te voorzien van een tijdelijk onderkomen totdat het voor hen mogelijk is om te beginnen aan de herbouw van hun huis. Onze ShelterKits bevatten hulpmiddelen en gereedschap om een huis te repareren of te (her)bouwen.

En dat is niet alles.
We begrijpen dat een thuis meer is dan een stapel bakstenen en cement of een doek, lijnen en haringen. Onze kits en boxen bevatten materialen die een onderdak in een thuis veranderen. Ze bevatten kooksets, lampen op zonne-energie en speelgoed voor kinderen.

We testen en evalueren alle hulp die we bieden. Dit doen we door te praten met en te leren van de gezinnen die van onze hulp gebruik maken. Dit geeft ons de juiste input om te blijven innoveren en ontwikkelen.

Dave Ray, ShelterBox Operations Coordinator

SHELTERBOXEN


De manier waarop we gezinnen helpen, varieert van ramp tot ramp, maar onze ShelterBox vormt de kern van onze organisatie.

Boordevol verschillende hulpmiddelen, afhankelijk van de behoeften van de families, vertegenwoordigt het onze praktische aanpak en symboliseert het de mogelijkheid die we bieden om de levens van onze begunstigden te transformeren.

Onze robuuste groene ShelterBox is een essentieel onderdeel van ons assortiment en niet alleen voor opslag. We hebben gezinnen ze zien gebruiken als werkbanken, kasten, stoelen en zelfs wiegjes!

 

 

ShelterKits


Onze ShelterKits bevatten verschillende materialen zoals gereedschapssets, touw, bevestigingsmaterialen en heavy-duty tentdoeken, die gebruikt kunnen worden als noodonderdak, om beschadigde gebouwen te repareren en om de basis te vormen van nieuwe huizen.

De inhoud van deze kits verschilt per locatie en de behoeftes van de betreffende gemeenschap. Soms bevatten ze golfplaten om daken te repareren of te maken. Of zelfs roomdividers en matrassen om bijvoorbeeld een magazijn bewoonbaar te maken. Wat er ook maar nodig is om mensen te helpen bij herstel na een ramp.

Onze ShelterKits bevattten niet alleen gereedschap en materialen. Afhankelijk van de situatie, voegen we een mix toe van hoognodige spullen, zoals lampen op zonne-energie, matrassen en waterflessen om mensen zo snel mogelijk een zo normaal mogelijk bestaan te kunnen bieden.