WAT IS ER GEBEURD IN TÜRKIYE?


Krachtige aardbevingen hebben Zuid-Türkiye en Noord-Syrië geteisterd, waarbij duizenden mensen om het leven zijn gekomen en gebouwen met de grond gelijk zijn gemaakt.

Huizen zijn verwoest of onstabiel achtergelaten en mensen zullen weinig andere keus hebben dan in de open lucht te slapen uit angst voor meer naschokken.

Krachtige naschokken en slecht winterweer belemmeren de reddingspogingen. In deze tijd van het jaar kan de temperatuur tot onder het vriespunt dalen, waardoor levens in gevaar komen.

Tot overmaat van ramp bevinden zich in de regio waar de aardbevingen plaatsvonden een aanzienlijk aantal Syrische vluchtelingen en intern ontheemden. Ze hebben al zoveel meegemaakt – velen moesten vanwege de conflicten hun huizen verlaten.

In Noordwest-Syrië zijn al veel gebouwen beschadigd door de jarenlange burgeroorlog, en daar is de ergste schade gemeld.

HOE HELPT SHELTERBOX?


ShelterBox stuurt een SRT-team om de situatie te beoordelen en vast te stellen hoe we het beste kunnen helpen.

Afhankelijk van wat er nodig is, bieden we verschillende combinaties van noodopvanghulp aan. Dit kan het sturen van tenten en Shelterkits, kachels, thermische dekens en kleding zijn om mensen warm te houden tijdens de ijskoude winternachten. Het kan geld zijn om mensen te helpen kopen wat ze nodig hebben om te overleven. Of het kunnen lampjes op zonne-energie zijn die mensen helpen als er geen elektriciteit is.

ShelterBox heeft ervaring met het reageren op aardbevingen in Türkiye, met name de aardbeving in 2011. We hebben ook een doorlopend werkprogramma ter ondersteuning van mensen die ontheemd zijn door het conflict in Syrië.

Doneer vandaag nog.

Uw steun zal zorgen voor noodopvang voor families die zijn getroffen door rampen over de hele wereld.

UW DONATIE GAAT NAAR WAAR DE NOODZAAK HET GROOTS IS, EN HELPT MENSEN OVER DE HELE WERELD OM TE HERSTELLEN NA EEN RAMP.


ShelterBox heeft jarenlange ervaring op het gebied van noodhulp. Zo weten wij dat er geen standaardoplossing bestaat voor rampen. Elke situatie is anders en vraagt om ‘hulp op maat’.

De noodhulpgoederen kunnen ShelterBoxen zijn, waarvan de inhoud – en dus de waarde in geld – wordt aangepast op basis van de specifieke context. We leveren ook ShelterKits, die verschillende materialen en gereedschappen bevatten om noodonderkomens te maken, beschadigde gebouwen te repareren of de fundamenten te leggen voor nieuwe huizen. Net als bij de ShelterBox wordt de exacte inhoud afgestemd op de situatie.

Om adequaat te kunnen inspelen op de aard van de ramp en op de situatie ter plekke, is het essentieel dat wij volledig vrij zijn in het kiezen van de meest geschikte oplossing en de juiste combinatie van noodhulpgoederen. Want dan worden de zwaarst getroffenen het best geholpen en is de impact van onze hulp het grootst. Daarom werken wij niet met land-specifieke donaties en wijzen wij ook geen boxnummers meer toe.

Met uw donaties kunnen we de beste keuzes maken en meer families helpen om hun leven opnieuw op te bouwen.

 

GEEF JE STEUN AAN SHELTERBOX. DONEER NU!

 

Indien u als Belgische donateur gebaat bent bij het bekomen van een fiscaal attest ingevolge uw donatie aan ShelterBox BeLux, gelieve dan gebruik te maken van IBAN BE10 0000 0000 0404 met opgave van gestructureerde mededeling: ***623/3621/50017***.

Dit Fonds “Vrienden van ShelterBox BeLux” wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting. De giften vanaf 40 € per jaar aan de Stichting geven aanleiding tot een belastingvermindering van 45% op het werkelijk gestorte bedrag (art. 145/33 WIB).

We wensen bij deze onze 4 Past District Gouverneurs Koen Ringoot (D2130), Dany Vandevoort (D2140), Patrick Poty (D2150) en Jean-Pièrre Crosset (D2160) van harte te danken voor de oprichting van dit fonds ten voordele van ShelterBox BeLux.

 

Indien fiscale aftrekbaarheid voor u niet relevant is, dan blijven we uw donaties graag rechtstreeks ontvangen op het ShelterBox BeLux vzw rekeningnummer dat u al langer kent: IBAN BE13 0016 0727 4539

 

Voor onze vrienden uit Luxemburg, kunnen we fiscale aftrekbaarheid bieden via ALOR. Dit via het ALOR rekeningnummer: IBAN LU94 0081 7737 4700 1003, met opgave van “ShelterBox BeLux” als overschrijvingsmededeling.

UW STEUN IS MEER DAN OOIT NODIG


Onderdak is meer dan alleen een dak

Het is een thuis. Het is de basis om te leven, voor gezinnen, voor gemeenschappen, voor vrede.
Wanneer rampen en conflicten mensen hun huis ontnemen, kunnen we niet met een toverstaf zwaaien om te vervangen wat ze verloren zijn, maar we kunnen mensen wel de tools geven om het proces van hun eigen herstel te starten.
Met onze ShelterKits en dekzeilen kunnen gezinnen na een ramp een thuis creëren. Onze dekens, solarlampen, kooksets en matten bieden een gevoel van comfort en opluchting, waardoor mensen de ruimte krijgen om te genezen van fysieke en emotionele trauma’s.
Uw steun biedt onderdak die gezinnen beschermt tegen brandende hitte, bittere kou, gevaarlijke dieren, ziektes en nog veel meer. In deze moeilijke tijden creëert onderdak een ruimte waar gezinnen zich kunnen isoleren van anderen om het risico op het coronavirus te verkleinen.