WAT GEBEURT ER IN MAROKKO


Een krachtige aardbeving met een kracht van 6,8 op de schaal van Richter trof Marokko vorige week vrijdag laat op de avond, 70 kilometer ten zuiden van Marrakesh. Het is de sterkste in de regio en werd tot in Portugal en Algerije gevoeld.

De aardbeving vond plaats net na 23.00 uur lokale tijd, onder dekking van de duisternis, toen veel mensen zouden slapen. Mensen brachten de nacht op straat door, bang voor naschokken, en konden of wilden niet naar huis terugkeren. Meer dan 2.000 mensen hebben het leven verloren en het dodental stijgt naarmate de reddingsoperaties voortduren.

ShelterBox stuurt een beoordelingsteam naar Marokko om uit te zoeken welke ondersteuning nodig is en of we goed geplaatst zijn om te helpen.

Het team zal spreken met lokale mensen, organisaties en ons Rotary-netwerk terwijl we proberen de omvang van de behoefte aan onderdak te begrijpen.

We moeten begrijpen hoe de respons zou zijn en hoe we hulp kunnen krijgen daar waar deze het meest nodig is, als we reageren. We zullen alle opties bekijken als we besluiten dat een respons nodig is, inclusief het sturen van tenten, shelterkits, geldhulp of lampen op zonne-energie

ShelterBox heeft al eerder ervaring met het reageren op aardbevingen, meest recentelijk in Türkiye en Syrië.

We gebruiken onze responscriteria om ons te helpen beslissen waar en wanneer we mensen na een ramp kunnen ondersteunen.

 

 

Donneer Nu


ShelterBox heeft jarenlange ervaring op het gebied van noodhulp. Zo weten wij dat er geen standaardoplossing bestaat voor rampen. Elke situatie is anders en vraagt om ‘hulp op maat’.

De noodhulpgoederen kunnen ShelterBoxen zijn, waarvan de inhoud – en dus de waarde in geld – wordt aangepast op basis van de specifieke context. We leveren ook ShelterKits, die verschillende materialen en gereedschappen bevatten om noodonderkomens te maken, beschadigde gebouwen te repareren of de fundamenten te leggen voor nieuwe huizen. Net als bij de ShelterBox wordt de exacte inhoud afgestemd op de situatie.

Om adequaat te kunnen inspelen op de aard van de ramp en op de situatie ter plekke, is het essentieel dat wij volledig vrij zijn in het kiezen van de meest geschikte oplossing en de juiste combinatie van noodhulpgoederen. Want dan worden de zwaarst getroffenen het best geholpen en is de impact van onze hulp het grootst. Daarom werken wij niet met land-specifieke donaties en wijzen wij ook geen boxnummers meer toe.

Met uw donaties kunnen we de beste keuzes maken en meer families helpen om hun leven opnieuw op te bouwen.

 

GEEF JE STEUN AAN SHELTERBOX. DONEER NU!

 

Indien u als Belgische donateur gebaat bent bij het bekomen van een fiscaal attest ingevolge uw donatie aan ShelterBox BeLux, gelieve dan gebruik te maken van IBAN BE10 0000 0000 0404 met opgave van gestructureerde mededeling: ***623/3621/50017***.

Dit Fonds “Vrienden van ShelterBox BeLux” wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting. De giften vanaf 40 € per jaar aan de Stichting geven aanleiding tot een belastingvermindering van 45% op het werkelijk gestorte bedrag (art. 145/33 WIB).

We wensen bij deze onze 4 Past District Gouverneurs Koen Ringoot (D2130), Dany Vandevoort (D2140), Patrick Poty (D2150) en Jean-Pièrre Crosset (D2160) van harte te danken voor de oprichting van dit fonds ten voordele van ShelterBox BeLux.

 

Indien fiscale aftrekbaarheid voor u niet relevant is, dan blijven we uw donaties graag rechtstreeks ontvangen op het ShelterBox BeLux vzw rekeningnummer dat u al langer kent: IBAN BE13 0016 0727 4539

 

Voor onze vrienden uit Luxemburg, kunnen we fiscale aftrekbaarheid bieden via ALOR. Dit via het ALOR rekeningnummer: IBAN LU94 0081 7737 4700 1003, met opgave van “ShelterBox BeLux” als overschrijvingsmededeling.

UW STEUN IS MEER DAN OOIT NODIG


Onderdak is meer dan alleen een dak

Het is een thuis. Het is de basis om te leven, voor gezinnen, voor gemeenschappen, voor vrede.
Wanneer rampen en conflicten mensen hun huis ontnemen, kunnen we niet met een toverstaf zwaaien om te vervangen wat ze verloren zijn, maar we kunnen mensen wel de tools geven om het proces van hun eigen herstel te starten.
Met onze ShelterKits en dekzeilen kunnen gezinnen na een ramp een thuis creëren. Onze dekens, solarlampen, kooksets en matten bieden een gevoel van comfort en opluchting, waardoor mensen de ruimte krijgen om te genezen van fysieke en emotionele trauma’s.
Uw steun biedt onderdak die gezinnen beschermt tegen brandende hitte, bittere kou, gevaarlijke dieren, ziektes en nog veel meer. In deze moeilijke tijden creëert onderdak een ruimte waar gezinnen zich kunnen isoleren van anderen om het risico op het coronavirus te verkleinen.