STERKE FUNDERING


Shelter (onderdak) is meer dan een dak boven je hoofd. Het is een thuis. Het is de basis voor ieder mens, voor gezinnen, voor gemeenschappen.

Als mensen in een crisissituatie terechtkomen, wordt alles wat normaal is weggevaagd. Een  veilige eigen plek kan zorgen voor rust in de chaos. Het geeft mensen niet alleen de ruimte om te herstellen van fysieke en emotionele trauma’s, het geeft hen ook een mogelijkheid weer met beide voeten op de grond te komen.

We kunnen niet toveren. Als een natuurramp of een conflict mensen berooft van huis en haard, kan ShelterBox er niet voor zorgen dat alles wat verloren ging weer wordt hersteld. Maar dat betekent niet dat we met lege handen staan. We kunnen mensen voorzien van de hulpgoederen die hen in staat stellen zelf herstel te realiseren of weer een leven op te bouwen. Ook jij kunt daarbij helpen.

Jouw hulp zorgt voor onderdak. Onderdak dat gezinnen beschermt tegen brandende zon, bittere kou, gevaarlijke dieren, ziektes en nog veel meer. Onderdak, shelter, zorgt voor een plek waar gezinnen weer privacy en waardigheid hebben. Een plek waar ze zich veilig voelen en waar ze samen kunnen zijn.

We hebben jouw hulp hard nodig. Jouw hulp zorgt ervoor dat eenvoudige dingen als tenten en dekzeilen middelen worden waardoor mensen hun leven weer mee op de rails krijgen.

WAAROM SHELTERBOX STEUNEN?


Met meer dan 20 jaar ervaring zijn wij experts in noodopvang na rampen. We werken vaak op plaatsen waar anderen niet werken en zorgen ervoor dat we gezinnen bereiken die ondersteuning nodig hebben om de volgende stap te zetten in het hervatten van hun levensonderhoud.

Van Kameroen tot Syrië, van de Filippijnen tot het Caribisch gebied, we hebben tot nu toe onderdak geboden aan meer dan 1,5 miljoen mensen. En in deze onzekere tijden is uw steun waardevoller dan ooit.

Ondanks de uitdagingen werken we non-stop als onderdeel van de wereldwijde inspanning om de verspreiding van het coronavirus te vertragen. Dankzij jullie ongelooflijke steun en de hulp van onze partners wereldwijd hebben we in 2020 onderdak geboden aan 200.000 mensen.

We zullen niet stoppen totdat we een wereld zien waar geen familie zonder onderdak blijft na een ramp. Help jij mee?

Lees meer over uw impact in 2020 @ shelterbox.org

Lees het verhaal over Diane & Yokimi

Lees het verhaal over Surya Maya Danwar

Lees het verhaal over Ismail Mustafa