Wie zijn we


Bij ShelterBox geloven we dat onderdak een mensenrecht is – dat beschutting tegen de chaos van rampen en conflicten van vitaal belang is.
Wanneer mensen in een crisis raken is alles wat wij normaal vinden verloren. Maar goed en kwalitatief onderdak kan de chaos doorbreken. Daarom bieden we de middelen waarmee mensen hun huizen kunnen heropbouwen en hun leven weer in handen kunnen nemen.
We doen dingen anders. We zijn anders geboren. We zijn gegroeid als een kleine groep uit West Cornwall in het Verenigd Koninkrijk en zijn uitgegroeid tot een internationale organisatie met een grote impact over de hele wereld. We volgen de massa niet – we hebben ons eigen pad uitgezet, een pad dat rechtstreeks naar de families leidt die we ondersteunen.

 

 

 

 

Onze belofte

We streven ongeduldig naar een wereld waar geen familie achter blijft zonder beschutting na een ramp. Dit drijft ons om de steun van onze sponsors, fondsenwervers en vrijwilligers om te zetten naar de kracht van gezinnen van over de hele wereld om hun huizen, levens en gemeenschappen weer op te bouwen.

Wat we doen

We plaatsen families eerst. De inzet van onze vrijwilligers stelt ons in staat om noodopvang en hulpmiddelen voor gezinnen te bieden. We geloven niet in een ‘one size fits all’ aanpak. We werken er hard aan om de impact van elk van deze behoeften binnen individuele gemeenschappen te begrijpen. De middellen die we leveren, in welke vorm dan ook, geven mensen de hoop en de kracht om hun eigen leven te transformeren.

We testen en evalueren alle hulp die we bieden en leren van de families die de door ons geleverde hulpmiddelen gebruiken. Dit helpt ons om te blijven evolueren.

“Toen ik een ShelterKit ontving, kreeg ik de moed om te beginnen met de wederopbouw van mijn huis, omdat ik wist dat ik de materialen had.”

Chief Sonjeka, uit Mulanje, Malawi

Wat is belangrijk


Families op de eerste plaats

We zijn vastbesloten om een ​​wereld na te streven waarin geen enkele familie dakloos blijft na een ramp – dit is de enige reden waarvoor we bestaan. De families komen op de eerste plaats. Elke beslissing die we nemen is gebaseerd op de mensen die we helpen, de transformatie van levens, het herstel van hoop.

Omarm verandering

We zijn niet bang voor verandering. We omarmen het, koesteren het, moedigen het aan. Elke ramp is anders en daarom ook elke interventie. We blijven evolueren om ervoor te zorgen dat we de ondersteuning bieden die gezinnen nodig hebben en dat op de meest efficiënte manier.

We nemen die extra stap

We zijn dynamisch. We werken samen met andere organisaties, wereldwijde partners en, nog belangrijker, met de mensen die we helpen, om onze expertise verder te ontwikkelen. We gebruiken niet alleen onze ervaringen uit het verleden om onze toekomst bij te sturen, maar we blijven leren, en daarom zijn we experts in het bieden van onderdak.

Maken onze eigen weg

We zijn altijd anders geweest, maar dat is goed. We zijn het gewoon om in onze modderige laarzen en op de moeilijkste paden, mensen te helpen die anderen niet kunnen of willen bereiken.

Bouwen van relaties

We hebben sterke banden, net als de gezinnen die we helpen. ShelterBox bestaat uit toegewijd personeel, supporters en vrijwilligers. Samen brengen we kennis, vitaliteit en overtuiging om verder en sneller te gaan.

[mc4wp_form id=”1363″]