Laat je inspireren door Johan en Steven


50 jaar Internationale 100 Km Dodentocht !

Op 9 augustus 2019 vond de 50e editie plaats van de Dodentocht. De Dodentocht is een wandeltocht in en rond de Belgische gemeente Bornem die jaarlijks wordt georganiseerd op de tweede vrijdag van augustus.
Het doel van de Dodentocht is om binnen 24 uur een parcours af te leggen van 100 kilometer door Klein-Brabant. Het evenement is geen wedstrijd, het uitlopen is al een doel op zich voor mij.

Als één van de stichtende leden van Shelterbox VZW kwam ik enkele jaren geleden op het idee om de Dodentocht te koppelen aan een sponsortocht waarbij de opbrengst integraal gaat naar Shelterbox. Dit jaar zal ik voor de eerste keer de Dodentocht stappen samen met mijn zoon.

Shelterbox wil iedereen die dakloos geworden is door een ramp, onderdak en materiaal leveren om verder te kunnen leven. Hiervoor levert ShelterBox een groene box met een kwaliteitstent en levensreddend materiaal aan families overal ter wereld die dakloos geworden zijn door een ramp.

Johan en Steven Fraussen

KLEINE MOEITE, GROOT PLEZIER


Of je nu houdt van het lopen van een marathon of graag een etentje geeft; er is altijd een gelegenheid om je te laten sponsoren of  op een andere manier geld in te zamelen voor ShelterBox.

Huiskamerconcerten, een rommelmarkt organiseren, statiegeldflessen verzamelen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Wanneer je een evenement organiseert ten behoeve van ShelterBox, help je onze teams om nog meer te kunnen doen.

Je helpt ons om in de meest getroffen gebieden ter wereld om de gemeenschappen te helpen die onze hulp het hardst nodig hebben. Op dit moment leven miljoenen gezinnen zonder fatsoenlijk onderdak, door een natuurramp of conflict. Jij kunt helpen hier verandering in te brengen.

Inspiratie nodig?
Geen idee wat je zelf zou kunnen doen? Geen probleem. Wij helpen je graag op weg. Vul je gegevens hieronder in, en wij zorgen ervoor dat je snel aan de slag kunt.

“Wij hebben besloten de hele zomer in een tent te slapen voor ShelterBox, omdat we mensen in Syrië en Gaza willen helpen. Het geld dat we met onze slaapactie hebben verdiend, hebben we gedoneerd.”

Lars, 10 en Sterre, 8

LAAT ONS WETEN WAT JE VAN PLAN BENT!


WE KUNNEN HELPEN JOUW ACTIE TOT EEN SUCCES TE MAKEN

    BELEEF SHELTERBOX


    NODIG EEN SPREKER UIT VOOR JOUW SHELTERBOX EVENEMENT

    Wij zijn super trots op onze vrijwilligers, die met passie en enthousiasme het verhaal van ShelterBox met jullie willen delen. Zij hebben ervaring met het ondersteunen van acties en evenementen om geld in te zamelen voor ShelterBox.

    Als je wil dat een van onze vrijwilligers ook tijdens jouw evenement komt vertellen over ShelterBox of bijvoorbeeld een workshop komt geven, neem dan contact met ons op. We helpen je graag!