Mustafa, zijn bejaarde vrouw en hun kleinzoon van zeven moesten naar hoger gelegen gebieden vluchten toen de overstromingen veroorzaakt door de moessonregens een groot deel van de Maleisische schiereilanden troffen.

Ingesloten

Het water steeg zo snel, bijna 2,5 centimeter per vijf minuten, dat zelfs het hoger gelegen gebied waar zij waren, omsloten werd door water. De familie zat ingesloten op een heel klein eilandje dat steeds kleiner werd.

Gelukkig werden zij gered door een buurman met een boot. De familie bracht dagen door in een oud treinstation tot het waterpeil daalde.

Een vreselijke schok

Toen de familie weer thuis kwam in hun dorp, wachtte hen een vreselijke schok. Tussen alle modder en puin zagen ze iets dat niet te geloven was. Een ander huis, dat weg was geschoven en op hun huis terecht gekomen.

Een te groot risico

Wanneer ze hun verwoeste huis in zouden gaan, zou dit een groot risico inhouden. Een risico dat zij niet konden nemen. Hun huis en al hun bezittingen waren verloren.

De box betekent zo veel voor ons, omdat we te bang waren om ons huis in te gaan en onze spullen eruit te halen. Nu hebben we een plek om te wonen en dingen die ons leven beter maken. Dank je wel ShelterBox.

Ismail Mustafa

Steun van ShelterBox

Dankzij de donaties van geweldige mensen zoals jij, konden wij de familie Mustafa steunen.

Ons response team gaf hen met de  ShelterBox spullen zoals dekens, lampen op zonne-energie en waterfilters. En ze konden een tent groot genoeg voor het hele gezin op de plek van hun oude huis zetten.

Beginnen met wederopbouw

Het betekende ook dat de familie kon blijven in hun hechte gemeenschap en samen kon beginnen met de wederopbouw. En dat is fijner dan verblijven op een oud treinstation. Met de hulp van familie en vrienden hebben ze een gevaarlijk bouwsel kunnen afbreken en de basis kunnen leggen voor een nieuw huis.

Dankzij jouw steun kunnen we mensen zoals Ismail helpen in het proces van herstel na het toeslaan van een ramp. En kunnen we wanhoop veranderen in hoop.