Tenten


Wanneer een gezin niet meteen kan beginnen met de wederopbouw van hun huis, bieden wij grote, stevige tenten die extreme weersomstandigheden en temperaturen kunnen weerstaan.

Er zijn verschillende mogelijkheden. We hebben grote tenten die geschikt zijn om in te koken, middelgrote tenten die minder ruimte innemen en tenten die jaren mee kunnen. Aan alles is gedacht.

 

BOUWMATERIALEN


Onze Shelter kits bevatten stevig gereedschap en andere materialen, afhankelijk van de behoefte van de gemeenschap op dat moment.

De gereedschappen en materialen die wij sturen, zijn de essentiële middelen die een gezin nodig heeft om hun thuis meteen weer op te bouwen. Ze variëren van tentdoek, golfplaat over balken, tot room dividers.

De veelzijdige gereedschappen kunnen ingezet worden voor het ruimen van puin tot het verbouwen van gewassen.

We bieden trouwens ook kleine toolkits in onze Shelterboxes, die gebruikt kunnen worden om meubels te maken, hout te hakken of dingen te repareren.

Licht


Onze zonne-energielampen kunnen 16 uur mee. Ze zijn vervaardigd uit een lichtgewichtmateriaal en blijven drijven. Dat maakt ze geschikt voor elke situatie.

Zonne-energielampen zijn er niet alleen om donkere paden te verlichten. Ze worden ook gebruikt door gezinnen wanneer ze eten koken, door kinderen wanneer ze hun huiswerk moeten maken wanneer het donker wordt. De lampen helpen mee aan een veilige omgeving waarin de dagelijkse routine weer kan worden opgenomen.

Warmte


Dekens, grondzeilen en matrassen bieden niet alleen warmte, maar comfort voor gezinnen die aan het herstellen zijn van een ramp.

Deze eenvoudige artikelen kunnen op allerlei manieren gebruikt worden en helpen mee om een tijdelijk onderdak te veranderen in een thuis.

Water


Wanneer een ramp de omgeving verwoest en gezinnen gedwongen worden om ver van hun eigen huis te verblijven, kan het moeilijk zijn om veilig en schoon water te vinden.

Door het bieden van bijvoorbeeld jerrycans en middelen om water drinkbaar te maken, is veilig drinken van water alvast een ding waar men zich geen zorgen over hoeft te maken.

Voedsel


Samen eten met het gezin geeft structuur aan het dagelijks leven.

Het leveren van kookmaterialen, die bestaan uit degelijke voorwerpen zorgen ervoor dat gezinnen quality time met elkaar kunnen doorbrengen door samen een maaltijd te nuttigen.

Muskietennet


In landen waar ziekten veelal worden overgedragen door insecten, zijn onze muskietennetten een eenvoudige en effectieve manier om gezinnen veilig te houden.

Behandeld met een insecticide, bieden muskietennetten een extra beschermingslaag door insecten op en rond het net te verdelgen.